Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨-૩. દુતિયસમુદ્દસુત્તાદિવણ્ણના

    2-3. Dutiyasamuddasuttādivaṇṇanā

    ૨૨૯-૨૩૦. દુતિયે સમુદ્દોતિ સમુદ્દનટ્ઠેન સમુદ્દો, કિલેદનટ્ઠેન તેમનટ્ઠેનાતિ વુત્તં હોતિ. યેભુય્યેનાતિ ઠપેત્વા અરિયસાવકે. સમુન્નાતિ કિલિન્ના તિન્તા નિમુગ્ગા. તન્તાકુલકજાતાતિઆદિ હેટ્ઠા વિત્થારિતમેવ. મચ્ચુજહોતિ તયો મચ્ચૂ જહિત્વા ઠિતો. નિરુપધીતિ તીહિ ઉપધીહિ અનુપધિ. અપુનબ્ભવાયાતિ નિબ્બાનત્થાય. અમોહયી મચ્ચુરાજન્તિ યથા તસ્સ ગતિં ન જાનાતિ, એવં મચ્ચુરાજાનં મોહેત્વા ગતો. તતિયં વુત્તનયમેવ.

    229-230. Dutiye samuddoti samuddanaṭṭhena samuddo, kiledanaṭṭhena temanaṭṭhenāti vuttaṃ hoti. Yebhuyyenāti ṭhapetvā ariyasāvake. Samunnāti kilinnā tintā nimuggā. Tantākulakajātātiādi heṭṭhā vitthāritameva. Maccujahoti tayo maccū jahitvā ṭhito. Nirupadhīti tīhi upadhīhi anupadhi. Apunabbhavāyāti nibbānatthāya. Amohayī maccurājanti yathā tassa gatiṃ na jānāti, evaṃ maccurājānaṃ mohetvā gato. Tatiyaṃ vuttanayameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૨. દુતિયસમુદ્દસુત્તં • 2. Dutiyasamuddasuttaṃ
    ૩. બાળિસિકોપમસુત્તં • 3. Bāḷisikopamasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૩. દુતિયસમુદ્દસુત્તાદિવણ્ણના • 2-3. Dutiyasamuddasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact