Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨-૩. દુતિયસમુદ્દસુત્તાદિવણ્ણના

    2-3. Dutiyasamuddasuttādivaṇṇanā

    ૨૨૯-૨૩૦. કિલેસાનં અલ્લભાવૂપનયનન્તિ આહ ‘‘તેમનટ્ઠેના’’તિ. અરિયસાવકેતિ અનાગામિનો. તે હિ કામભવવસેન અતિન્તતાય ન સમુન્ના. તયો મચ્ચૂતિ કિલેસાભિસઙ્ખારદેવપુત્તમારે. તીહિ ઉપધીહીતિ કિલેસાભિસઙ્ખારકામગુણાનં વસેન તીહિ ઉપધીહિ. ખન્ધુપધિના પન સો ન નિરૂપધિ સઉપાદિસેસસ્સેવ નિબ્બાનસ્સ અધિગતત્તા. ગતોતિ પટિપત્તિગમનેન ગતો.

    229-230. Kilesānaṃ allabhāvūpanayananti āha ‘‘temanaṭṭhenā’’ti. Ariyasāvaketi anāgāmino. Te hi kāmabhavavasena atintatāya na samunnā. Tayo maccūti kilesābhisaṅkhāradevaputtamāre. Tīhi upadhīhīti kilesābhisaṅkhārakāmaguṇānaṃ vasena tīhi upadhīhi. Khandhupadhinā pana so na nirūpadhi saupādisesasseva nibbānassa adhigatattā. Gatoti paṭipattigamanena gato.

    દુતિયસમુદ્દસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyasamuddasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૨. દુતિયસમુદ્દસુત્તં • 2. Dutiyasamuddasuttaṃ
    ૩. બાળિસિકોપમસુત્તં • 3. Bāḷisikopamasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૩. દુતિયસમુદ્દસુત્તાદિવણ્ણના • 2-3. Dutiyasamuddasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact