Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. દુતિયસમુગ્ઘાતસપ્પાયસુત્તવણ્ણના

    10. Dutiyasamugghātasappāyasuttavaṇṇanā

    ૩૨. દસ્સેત્વાતિ એત્થ લક્ખણે અયં ત્વા-સદ્દો, હેતુમ્હિ વા. અનાદિસત્તસન્તાનગતગાહત્તયલક્ખિતા હિ સત્થુ, તિપરિવટ્ટદેસના તંનિમિત્તં યાવદેવ તપ્પહાનાય પવત્તિતભાવતો. અરહત્તં પાપેત્વા વિપસ્સના કથિતાતિ અટ્ઠકથાયં વુત્તં ‘‘સહ વિપસ્સનાય ચત્તારોપિ મગ્ગા કથિતા’’તિ.

    32.Dassetvāti ettha lakkhaṇe ayaṃ tvā-saddo, hetumhi vā. Anādisattasantānagatagāhattayalakkhitā hi satthu, tiparivaṭṭadesanā taṃnimittaṃ yāvadeva tappahānāya pavattitabhāvato. Arahattaṃ pāpetvā vipassanā kathitāti aṭṭhakathāyaṃ vuttaṃ ‘‘saha vipassanāya cattāropi maggā kathitā’’ti.

    દુતિયસમુગ્ઘાતસપ્પાયસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyasamugghātasappāyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સબ્બવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sabbavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. દુતિયસમુગ્ઘાતસપ્પાયસુત્તં • 10. Dutiyasamugghātasappāyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. દુતિયસમુગ્ઘાતસપ્પાયસુત્તવણ્ણના • 10. Dutiyasamugghātasappāyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact