Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૮. દુતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના

    8. Dutiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā

    ૭૩૦-૭૩૧. ઇદાનિ યસ્મા સા લોકુત્તરા ન હોતિ, તસ્મા લોકિયાતિ યેસં લદ્ધિ, સેય્યથાપિ હેતુવાદાનં, તે સન્ધાય પુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. સેસં પુરિમસદિસમેવાતિ.

    730-731. Idāni yasmā sā lokuttarā na hoti, tasmā lokiyāti yesaṃ laddhi, seyyathāpi hetuvādānaṃ, te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesaṃ purimasadisamevāti.

    દુતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના.

    Dutiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૫૨) ૮. દુતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથા • (152) 8. Dutiyasaññāvedayitakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact