Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    4. து³தியஸத்தகஸுத்தங்

    4. Dutiyasattakasuttaṃ

    24. 1 ‘‘ஸத்த வோ, பி⁴க்க²வே, அபரிஹானியே த⁴ம்மே தே³ஸெஸ்ஸாமி. தங் ஸுணாத², ஸாது⁴கங் மனஸி கரோத²…பே॰… கதமே ச, பி⁴க்க²வே, ஸத்த அபரிஹானியா த⁴ம்மா?

    24.2 ‘‘Satta vo, bhikkhave, aparihāniye dhamme desessāmi. Taṃ suṇātha, sādhukaṃ manasi karotha…pe… katame ca, bhikkhave, satta aparihāniyā dhammā?

    யாவகீவஞ்ச, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கூ² ந கம்மாராமா ப⁴விஸ்ஸந்தி, ந கம்மரதா, ந கம்மாராமதங் அனுயுத்தா; வுத்³தி⁴யேவ, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கூ²னங் பாடிகங்கா², நோ பரிஹானி.

    Yāvakīvañca, bhikkhave, bhikkhū na kammārāmā bhavissanti, na kammaratā, na kammārāmataṃ anuyuttā; vuddhiyeva, bhikkhave, bhikkhūnaṃ pāṭikaṅkhā, no parihāni.

    ‘‘யாவகீவஞ்ச, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கூ² ந ப⁴ஸ்ஸாராமா ப⁴விஸ்ஸந்தி…பே॰… ந நித்³தா³ராமா ப⁴விஸ்ஸந்தி… ந ஸங்க³ணிகாராமா ப⁴விஸ்ஸந்தி… ந பாபிச்சா² ப⁴விஸ்ஸந்தி ந பாபிகானங் இச்சா²னங் வஸங் க³தா… ந பாபமித்தா ப⁴விஸ்ஸந்தி ந பாபஸஹாயா ந பாபஸம்பவங்கா… ந ஓரமத்தகேன விஸேஸாதி⁴க³மேன அந்தராவோஸானங் ஆபஜ்ஜிஸ்ஸந்தி; வுத்³தி⁴யேவ, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கூ²னங் பாடிகங்கா², நோ பரிஹானி.

    ‘‘Yāvakīvañca, bhikkhave, bhikkhū na bhassārāmā bhavissanti…pe… na niddārāmā bhavissanti… na saṅgaṇikārāmā bhavissanti… na pāpicchā bhavissanti na pāpikānaṃ icchānaṃ vasaṃ gatā… na pāpamittā bhavissanti na pāpasahāyā na pāpasampavaṅkā… na oramattakena visesādhigamena antarāvosānaṃ āpajjissanti; vuddhiyeva, bhikkhave, bhikkhūnaṃ pāṭikaṅkhā, no parihāni.

    ‘‘யாவகீவஞ்ச, பி⁴க்க²வே, இமே ஸத்த அபரிஹானியா த⁴ம்மா பி⁴க்கூ²ஸு ட²ஸ்ஸந்தி, இமேஸு ச ஸத்தஸு அபரிஹானியேஸு த⁴ம்மேஸு பி⁴க்கூ² ஸந்தி³ஸ்ஸிஸ்ஸந்தி; வுத்³தி⁴யேவ, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கூ²னங் பாடிகங்கா², நோ பரிஹானீ’’தி. சதுத்த²ங்.

    ‘‘Yāvakīvañca, bhikkhave, ime satta aparihāniyā dhammā bhikkhūsu ṭhassanti, imesu ca sattasu aparihāniyesu dhammesu bhikkhū sandississanti; vuddhiyeva, bhikkhave, bhikkhūnaṃ pāṭikaṅkhā, no parihānī’’ti. Catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. தீ³॰ நி॰ 2.138
    2. dī. ni. 2.138



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 4. து³தியஸத்தகஸுத்தவண்ணனா • 4. Dutiyasattakasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 4-6. து³தியஸத்தகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 4-6. Dutiyasattakasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact