Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૨. દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના

    2. Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ૯૪૦. વવત્થાનં દસ્સેત્વાતિ એત્થ ઉપરિ પારુપનમ્પિ મજ્ઝે ઓભોગં કત્વા ઉભિન્નં અન્તરે ઓતારેતિ, વટ્ટતીતિ એકે. વવત્થાનઞ્ચ યથા ઠાને ન તિટ્ઠતિ, તથા અતિક્કમિત્વા તુવટ્ટેન્તિયા આપત્તિયેવાતિ. ‘‘કિરિયાકિરિય’’ન્તિ ચ પોરાણગણ્ઠિપદે વુત્તં.

    940.Vavatthānaṃ dassetvāti ettha upari pārupanampi majjhe obhogaṃ katvā ubhinnaṃ antare otāreti, vaṭṭatīti eke. Vavatthānañca yathā ṭhāne na tiṭṭhati, tathā atikkamitvā tuvaṭṭentiyā āpattiyevāti. ‘‘Kiriyākiriya’’nti ca porāṇagaṇṭhipade vuttaṃ.

    દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૨. દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact