Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૨. દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના

    2. Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ૯૮૪. ‘‘આહરિમેહિ વાળેહી’’તિ ‘‘અસંહારિમેના’’તિ ચ દુવિધો પાઠો. ‘‘વિસું કત્વા પચ્છા સદ્ધિં તેહિ વાળેહી’’તિ લિખિતં. યથા તથા વાળરૂપે ઉટ્ઠપેત્વા કતપાદં ‘‘પલ્લઙ્ક’’ન્તિ વુચ્ચતિ અનાપત્તિવારે ‘‘અસંહારિમેહિ વાળેહિ કતં પરિભુઞ્જતી’’તિ વચનાભાવતો.

    984. ‘‘Āharimehi vāḷehī’’ti ‘‘asaṃhārimenā’’ti ca duvidho pāṭho. ‘‘Visuṃ katvā pacchā saddhiṃ tehi vāḷehī’’ti likhitaṃ. Yathā tathā vāḷarūpe uṭṭhapetvā katapādaṃ ‘‘pallaṅka’’nti vuccati anāpattivāre ‘‘asaṃhārimehi vāḷehi kataṃ paribhuñjatī’’ti vacanābhāvato.

    દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact