Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૨. દુતિયવગ્ગવણ્ણના
2. Dutiyavaggavaṇṇanā
૯૦૯-૯૨૨. દુતિયવગ્ગે ઠાનઞ્ચ ઠાનતોતિઆદીહિ થેરો દસબલઞાણં પટિજાનાતિ. કિમ્પનેતં સાવકાનં હોતીતિ? એકદેસેન હોતિ, સબ્બઞ્ઞુબુદ્ધાનં પનેતં નિપ્પદેસં સબ્બાકારપરિપૂરન્તિ.
909-922. Dutiyavagge ṭhānañca ṭhānatotiādīhi thero dasabalañāṇaṃ paṭijānāti. Kimpanetaṃ sāvakānaṃ hotīti? Ekadesena hoti, sabbaññubuddhānaṃ panetaṃ nippadesaṃ sabbākāraparipūranti.
અનુરુદ્ધસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Anuruddhasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. કપ્પસહસ્સસુત્તં • 1. Kappasahassasuttaṃ
૨. ઇદ્ધિવિધસુત્તં • 2. Iddhividhasuttaṃ
૩. દિબ્બસોતસુત્તં • 3. Dibbasotasuttaṃ
૪. ચેતોપરિયસુત્તં • 4. Cetopariyasuttaṃ
૫. ઠાનસુત્તં • 5. Ṭhānasuttaṃ
૬. કમ્મસમાદાનસુત્તં • 6. Kammasamādānasuttaṃ
૭. સબ્બત્થગામિનિસુત્તં • 7. Sabbatthagāminisuttaṃ
૮. નાનાધાતુસુત્તં • 8. Nānādhātusuttaṃ
૯. નાનાધિમુત્તિસુત્તં • 9. Nānādhimuttisuttaṃ
૧૦. ઇન્દ્રિયપરોપરિયત્તસુત્તં • 10. Indriyaparopariyattasuttaṃ
૧૧. ઝાનાદિસુત્તં • 11. Jhānādisuttaṃ
૧૨. પુબ્બેનિવાસસુત્તં • 12. Pubbenivāsasuttaṃ
૧૩. દિબ્બચક્ખુસુત્તં • 13. Dibbacakkhusuttaṃ
૧૪. આસવક્ખયસુત્તં • 14. Āsavakkhayasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. દુતિયવગ્ગવણ્ણના • 2. Dutiyavaggavaṇṇanā