Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. દુતિયવિહારસુત્તવણ્ણના

    2. Dutiyavihārasuttavaṇṇanā

    ૧૨. મિચ્છાદિટ્ઠિ વૂપસમતિ સબ્બસો પહીયતિ એતેનાતિ મિચ્છાદિટ્ઠિવૂપસમો. ‘‘મિચ્છાદિટ્ઠિવૂપસમો નામ સમ્માદિટ્ઠિ. ભવન્તરે ઉપ્પજ્જન્તો અતિદૂરેતિ મઞ્ઞમાનો વિપાકવેદનં ન ગણ્હાતી’’તિ અટ્ઠકથાયં વુત્તં. ‘‘ઇમિના નયેના’’તિ અતિદિસિત્વાપિ તમત્થં પાકટતરં કાતું ‘‘યસ્સ યસ્સા’’તિઆદિં વત્વા એવ સામઞ્ઞવસેન વુત્તમત્થં પચ્છિમેસુ તીસુ પદેસુ સરૂપતોવ દસ્સેતું ‘‘છન્દવૂપસમપચ્ચયા’’તિઆદિમાહ, તં સુવિઞ્ઞેય્યમેવ. વુત્તત્થાનેવ અનન્તરસુત્તે.

    12. Micchādiṭṭhi vūpasamati sabbaso pahīyati etenāti micchādiṭṭhivūpasamo. ‘‘Micchādiṭṭhivūpasamo nāma sammādiṭṭhi. Bhavantare uppajjanto atidūreti maññamāno vipākavedanaṃ na gaṇhātī’’ti aṭṭhakathāyaṃ vuttaṃ. ‘‘Iminā nayenā’’ti atidisitvāpi tamatthaṃ pākaṭataraṃ kātuṃ ‘‘yassa yassā’’tiādiṃ vatvā eva sāmaññavasena vuttamatthaṃ pacchimesu tīsu padesu sarūpatova dassetuṃ ‘‘chandavūpasamapaccayā’’tiādimāha, taṃ suviññeyyameva. Vuttatthāneva anantarasutte.

    દુતિયવિહારસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyavihārasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. દુતિયવિહારસુત્તં • 2. Dutiyavihārasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. દુતિયવિહારસુત્તવણ્ણના • 2. Dutiyavihārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact