Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૯. ચમ્પેય્યક્ખન્ધકવણ્ણના

    9. Campeyyakkhandhakavaṇṇanā

    દ્વેનિસ્સારણાદિકથાવણ્ણના

    Dvenissāraṇādikathāvaṇṇanā

    ૩૯૫. અપ્પત્તો નિસ્સારણન્તિ એત્થ નિસ્સારણં નામ કુલદૂસકાનંયેવ અનુઞ્ઞાતં, અયં પન કુલદૂસકો ન હોતિ, તસ્મા ‘‘અપ્પત્તો’’તિ વુત્તો. યદિ એવં કથં સુનિસ્સારિતો હોતીતિ? ચૂળવગ્ગે ‘‘આકઙ્ખમાનો સઙ્ઘો પબ્બાજનીયકમ્મં કરેય્યા’’તિ (ચૂળવ॰ ૨૭) વુત્તત્તા. ‘‘તસ્સપાપિયસિકકમ્મારહસ્સ તસ્સપાપિયસિકકમ્મં કરોન્તી’’તિ વચનતો ચક્કં બન્ધન્તિ ઞાતબ્બં.

    395.Appattonissāraṇanti ettha nissāraṇaṃ nāma kuladūsakānaṃyeva anuññātaṃ, ayaṃ pana kuladūsako na hoti, tasmā ‘‘appatto’’ti vutto. Yadi evaṃ kathaṃ sunissārito hotīti? Cūḷavagge ‘‘ākaṅkhamāno saṅgho pabbājanīyakammaṃ kareyyā’’ti (cūḷava. 27) vuttattā. ‘‘Tassapāpiyasikakammārahassa tassapāpiyasikakammaṃ karontī’’ti vacanato cakkaṃ bandhanti ñātabbaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૩૯. દ્વેનિસ્સારણાદિકથા • 239. Dvenissāraṇādikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / દ્વેનિસ્સારણાદિકથા • Dvenissāraṇādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / દ્વેનિસ્સારણાદિકથાવણ્ણના • Dvenissāraṇādikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / દ્વેનિસ્સરણાદિકથાવણ્ણના • Dvenissaraṇādikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૩૯. દ્વેનિસ્સારણાદિકથા • 239. Dvenissāraṇādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact