Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. એકચમ્પકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    8. Ekacampakapupphiyattheraapadānaṃ

    ૨૭.

    27.

    ‘‘ઉપસન્તો ચ સમ્બુદ્ધો, વસતી પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Upasanto ca sambuddho, vasatī pabbatantare;

    એકચમ્પકમાદાય, ઉપગચ્છિં નરુત્તમં.

    Ekacampakamādāya, upagacchiṃ naruttamaṃ.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, પચ્ચેકમુનિમુત્તમં;

    ‘‘Pasannacitto sumano, paccekamunimuttamaṃ;

    ઉભોહત્થેહિ પગ્ગય્હ, પૂજયિં અપરાજિતં.

    Ubhohatthehi paggayha, pūjayiṃ aparājitaṃ.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પઞ્ચસટ્ઠિમ્હિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Pañcasaṭṭhimhito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકચમ્પકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekacampakapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    એકચમ્પકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Ekacampakapupphiyattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. તમાલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Tamālapupphiyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact