Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. એકચારિયત્થેરઅપદાનં

    9. Ekacāriyattheraapadānaṃ

    ૫૧.

    51.

    ‘‘તાવતિંસેસુ દેવેસુ, મહાઘોસો તદા અહુ;

    ‘‘Tāvatiṃsesu devesu, mahāghoso tadā ahu;

    બુદ્ધો ચ લોકે નિબ્બાતિ, મયઞ્ચમ્હ સરાગિનો.

    Buddho ca loke nibbāti, mayañcamha sarāgino.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘તેસં સંવેગજાતાનં, સોકસલ્લસમઙ્ગિનં;

    ‘‘Tesaṃ saṃvegajātānaṃ, sokasallasamaṅginaṃ;

    સબલેન ઉપત્થદ્ધો, અગમં બુદ્ધસન્તિકં.

    Sabalena upatthaddho, agamaṃ buddhasantikaṃ.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘મન્દારવં ગહેત્વાન, સઙ્ગીતિ 1 અભિનિમ્મિતં;

    ‘‘Mandāravaṃ gahetvāna, saṅgīti 2 abhinimmitaṃ;

    પરિનિબ્બુતકાલમ્હિ, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Parinibbutakālamhi, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘સબ્બે દેવાનુમોદિંસુ, અચ્છરાયો ચ મે તદા;

    ‘‘Sabbe devānumodiṃsu, accharāyo ca me tadā;

    કપ્પાનં સતસહસ્સં, દુગ્ગતિં નુપપજ્જહં.

    Kappānaṃ satasahassaṃ, duggatiṃ nupapajjahaṃ.

    ૫૫.

    55.

    ‘‘સટ્ઠિકપ્પસહસ્સમ્હિ, ઇતો સોળસ તે જના;

    ‘‘Saṭṭhikappasahassamhi, ito soḷasa te janā;

    મહામલ્લજના નામ, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Mahāmallajanā nāma, cakkavattī mahabbalā.

    ૫૬.

    56.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકચારિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekacāriyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    એકચારિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Ekacāriyattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. સણ્હિતં (સી॰), સઙ્ગિતં (સ્યા॰)
    2. saṇhitaṃ (sī.), saṅgitaṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact