Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૨૩. તેવીસતિમવગ્ગો
23. Tevīsatimavaggo
૧. એકાધિપ્પાયકથાવણ્ણના
1. Ekādhippāyakathāvaṇṇanā
૯૦૮. કરુણાધિપ્પાયેન એકાધિપ્પાયોતિ રાગાધિપ્પાયતો અઞ્ઞાધિપ્પાયોવાતિ વુત્તં હોતિ. એકો અધિપ્પાયોતિ એત્થ એકતોભાવે એકસદ્દો દટ્ઠબ્બો. સમાનત્થે હિ સતિ રાગાધિપ્પાયેપિ એકાધિપ્પાયેનાતિ એકાધિપ્પાયતા અત્થીતિ.
908. Karuṇādhippāyenaekādhippāyoti rāgādhippāyato aññādhippāyovāti vuttaṃ hoti. Eko adhippāyoti ettha ekatobhāve ekasaddo daṭṭhabbo. Samānatthe hi sati rāgādhippāyepi ekādhippāyenāti ekādhippāyatā atthīti.
એકાધિપ્પાયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ekādhippāyakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૧૮) ૧. એકાધિપ્પાયકથા • (218) 1. Ekādhippāyakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧. એકાધિપ્પાયકથાવણ્ણના • 1. Ekādhippāyakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧. એકાધિપ્પાયકથાવણ્ણના • 1. Ekādhippāyakathāvaṇṇanā