Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. એકદીપિયત્થેરઅપદાનં

    7. Ekadīpiyattheraapadānaṃ

    ૩૦.

    30.

    ‘‘પદુમુત્તરસ્સ મુનિનો, સળલે બોધિમુત્તમે;

    ‘‘Padumuttarassa munino, saḷale bodhimuttame;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, એકદીપં અદાસહં.

    Pasannacitto sumano, ekadīpaṃ adāsahaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘ભવે નિબ્બત્તમાનમ્હિ, નિબ્બત્તે પુઞ્ઞસઞ્ચયે;

    ‘‘Bhave nibbattamānamhi, nibbatte puññasañcaye;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, દીપદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, dīpadānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘સોળસે કપ્પસહસ્સે, ઇતો તે ચતુરો જના;

    ‘‘Soḷase kappasahasse, ito te caturo janā;

    ચન્દાભા નામ નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Candābhā nāma nāmena, cakkavattī mahabbalā.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકદીપિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekadīpiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    એકદીપિયત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Ekadīpiyattherassāpadānaṃ sattamaṃ.

    નવમં ભાણવારં.

    Navamaṃ bhāṇavāraṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૭. એકદીપિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 7. Ekadīpiyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact