Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. એકઞ્જલિકત્થેરઅપદાનં

    9. Ekañjalikattheraapadānaṃ

    ૧૮૦.

    180.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, ગચ્છન્તં અન્તરાપણે;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, gacchantaṃ antarāpaṇe;

    વિપસ્સિં સત્થવાહગ્ગં, નરવરં વિનાયકં.

    Vipassiṃ satthavāhaggaṃ, naravaraṃ vināyakaṃ.

    ૧૮૧.

    181.

    ‘‘અદન્તદમનં તાદિં, મહાવાદિં મહામતિં;

    ‘‘Adantadamanaṃ tādiṃ, mahāvādiṃ mahāmatiṃ;

    દિસ્વા પસન્નો સુમનો, એકઞ્જલિમકાસહં.

    Disvā pasanno sumano, ekañjalimakāsahaṃ.

    ૧૮૨.

    182.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યમઞ્જલિં કરિં 1 તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yamañjaliṃ kariṃ 2 tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અઞ્જલિસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, añjalissa idaṃ phalaṃ.

    ૧૮૩.

    183.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકઞ્જલિકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekañjaliko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    એકઞ્જલિકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Ekañjalikattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. યં અઞ્જલિમકરિં (સ્યા॰), અઞ્જલિમકરિં (ક॰)
    2. yaṃ añjalimakariṃ (syā.), añjalimakariṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૯. એકઞ્જલિકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 9. Ekañjalikattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact