Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૫. એકઞ્જલિકત્થેરઅપદાનં
5. Ekañjalikattheraapadānaṃ
૧૯.
19.
‘‘ઉદુમ્બરે વસન્તસ્સ, નિયતે પણ્ણસન્થરે;
‘‘Udumbare vasantassa, niyate paṇṇasanthare;
વુત્થોકાસો મયા દિન્નો, સમણસ્સ મહેસિનો.
Vutthokāso mayā dinno, samaṇassa mahesino.
૨૦.
20.
‘‘તિસ્સસ્સ દ્વિપદિન્દસ્સ, લોકનાથસ્સ તાદિનો;
‘‘Tissassa dvipadindassa, lokanāthassa tādino;
અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, સન્થરિં પુપ્ફસન્થરં.
Añjaliṃ paggahetvāna, santhariṃ pupphasantharaṃ.
૨૧.
21.
‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં કરિં પુપ્ફસન્થરં;
‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ kariṃ pupphasantharaṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સન્થરસ્સ ઇદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, santharassa idaṃ phalaṃ.
૨૨.
22.
‘‘ઇતો ચુદ્દસકપ્પમ્હિ, અહોસિં મનુજાધિપો;
‘‘Ito cuddasakappamhi, ahosiṃ manujādhipo;
એકઅઞ્જલિકો નામ, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Ekaañjaliko nāma, cakkavattī mahabbalo.
૨૩.
23.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકઞ્જલિકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekañjaliko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
એકઞ્જલિકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.
Ekañjalikattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. સુવણ્ણબિબ્બોહનિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Suvaṇṇabibbohaniyattheraapadānādivaṇṇanā