Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. એકઞ્જલિયત્થેરઅપદાનં

    10. Ekañjaliyattheraapadānaṃ

    ૬૩.

    63.

    ‘‘રોમસો 1 નામ સમ્બુદ્ધો, નદીકૂલે વસી તદા;

    ‘‘Romaso 2 nāma sambuddho, nadīkūle vasī tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, પીતરંસિંવ ભાણુમં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, pītaraṃsiṃva bhāṇumaṃ.

    ૬૪.

    64.

    ‘‘ઉક્કામુખપહટ્ઠંવ , ખદિરઙ્ગારસન્નિભં;

    ‘‘Ukkāmukhapahaṭṭhaṃva , khadiraṅgārasannibhaṃ;

    ઓસધિંવ વિરોચન્તં, એકઞ્જલિમકાસહં.

    Osadhiṃva virocantaṃ, ekañjalimakāsahaṃ.

    ૬૫.

    65.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં અઞ્જલિમકાસહં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ añjalimakāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અઞ્જલિયા ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, añjaliyā idaṃ phalaṃ.

    ૬૬.

    66.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકઞ્જલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekañjaliyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    એકઞ્જલિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Ekañjaliyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    એકપદુમિયવગ્ગો પઞ્ચતિંસતિમો.

    Ekapadumiyavaggo pañcatiṃsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    પદુમી ઉપ્પલમાલી, ધજો કિઙ્કણિકં નળં 3;

    Padumī uppalamālī, dhajo kiṅkaṇikaṃ naḷaṃ 4;

    ચમ્પકો પદુમો મુટ્ઠિ, તિન્દુકેકઞ્જલી તથા;

    Campako padumo muṭṭhi, tindukekañjalī tathā;

    છ ચ સટ્ઠિ ચ ગાથાયો, ગણિતાયો વિભાવિભિ.

    Cha ca saṭṭhi ca gāthāyo, gaṇitāyo vibhāvibhi.







    Footnotes:
    1. રેવતો (સી॰)
    2. revato (sī.)
    3. કિઙ્કણિકો નળો (સી॰)
    4. kiṅkaṇiko naḷo (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact