Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૫. એકન્તદુક્ખસુત્તવણ્ણના
5. Ekantadukkhasuttavaṇṇanā
૧૧૮. પઞ્ચમે એકન્તદુક્ખાતિ અતિક્કમિત્વા ઠિતસ્સ તત્તકારો વિય એકન્તેનેવ દુક્ખા. દુક્ખાનુપતિતાતિ દુક્ખેન અનુપતિતા. દુક્ખાવક્કન્તાતિ દુક્ખેન ઓક્કન્તા ઓતિણ્ણા. સુખાતિ સુખવેદનાય પચ્ચયભૂતા. એવં સબ્બત્થ અત્થો વેદિતબ્બો. ઇમસ્મિં સુત્તે દુક્ખલક્ખણં કથિતં. પઞ્ચમં.
118. Pañcame ekantadukkhāti atikkamitvā ṭhitassa tattakāro viya ekanteneva dukkhā. Dukkhānupatitāti dukkhena anupatitā. Dukkhāvakkantāti dukkhena okkantā otiṇṇā. Sukhāti sukhavedanāya paccayabhūtā. Evaṃ sabbattha attho veditabbo. Imasmiṃ sutte dukkhalakkhaṇaṃ kathitaṃ. Pañcamaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. એકન્તદુક્ખસુત્તં • 5. Ekantadukkhasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. એકન્તદુક્ખસુત્તવણ્ણના • 5. Ekantadukkhasuttavaṇṇanā