Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. એકપુણ્ડરીકત્થેરઅપદાનં

    9. Ekapuṇḍarīkattheraapadānaṃ

    ૩૫.

    35.

    ‘‘રોમસો નામ નામેન, સયમ્ભૂ સુબ્બતો 1 તદા;

    ‘‘Romaso nāma nāmena, sayambhū subbato 2 tadā;

    પુણ્ડરીકં મયા દિન્નં, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Puṇḍarīkaṃ mayā dinnaṃ, vippasannena cetasā.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, પુણ્ડરીકમદં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, puṇḍarīkamadaṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુણ્ડરીકસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, puṇḍarīkassidaṃ phalaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકપુણ્ડરીકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekapuṇḍarīko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    એકપુણ્ડરીકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Ekapuṇḍarīkattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. સપ્પભો (સ્યા॰)
    2. sappabho (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact