Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. એકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    4. Ekapupphiyattheraapadānaṃ

    ૧૬.

    16.

    ‘‘દક્ખિણમ્હિ દુવારમ્હિ, પિસાચો આસહં તદા;

    ‘‘Dakkhiṇamhi duvāramhi, pisāco āsahaṃ tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, પીતરંસિંવ ભાણુમં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, pītaraṃsiṃva bhāṇumaṃ.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘વિપસ્સિસ્સ નરગ્ગસ્સ, સબ્બલોકહિતેસિનો;

    ‘‘Vipassissa naraggassa, sabbalokahitesino;

    એકપુપ્ફં મયા દિન્નં, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો.

    Ekapupphaṃ mayā dinnaṃ, dvipadindassa tādino.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    એકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Ekapupphiyattherassāpadānaṃ catutthaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact