Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    303. ஏகராஜஜாதகங் (4-1-3)

    303. Ekarājajātakaṃ (4-1-3)

    9.

    9.

    அனுத்தரே காமகு³ணே ஸமித்³தே⁴, பு⁴த்வான புப்³பே³ வஸீ ஏகராஜ;

    Anuttare kāmaguṇe samiddhe, bhutvāna pubbe vasī ekarāja;

    ஸோ தா³னி து³க்³கே³ நரகம்ஹி கி²த்தோ, நப்பஜ்ஜஹே வண்ணப³லங் புராணங்.

    So dāni dugge narakamhi khitto, nappajjahe vaṇṇabalaṃ purāṇaṃ.

    10.

    10.

    புப்³பே³வ க²ந்தீ ச தபோ ச மய்ஹங், ஸம்பத்தி²தா து³ப்³பி⁴ஸேன 1 அஹோஸி;

    Pubbeva khantī ca tapo ca mayhaṃ, sampatthitā dubbhisena 2 ahosi;

    தங் தா³னி லத்³தா⁴ன கத²ங் நு ராஜ, ஜஹே அஹங் வண்ணப³லங் புராணங்.

    Taṃ dāni laddhāna kathaṃ nu rāja, jahe ahaṃ vaṇṇabalaṃ purāṇaṃ.

    11.

    11.

    ஸப்³பா³ கிரேவங் பரினிட்டி²தானி, யஸஸ்ஸினங் பஞ்ஞவந்தங் விஸய்ஹ;

    Sabbā kirevaṃ pariniṭṭhitāni, yasassinaṃ paññavantaṃ visayha;

    யஸோ ச லத்³தா⁴ புரிமங் உளாரங், நப்பஜ்ஜஹே வண்ணப³லங் புராணங்.

    Yaso ca laddhā purimaṃ uḷāraṃ, nappajjahe vaṇṇabalaṃ purāṇaṃ.

    12.

    12.

    பனுஜ்ஜ து³க்கே²ன ஸுக²ங் ஜனிந்த³, ஸுகே²ன வா து³க்க²மஸய்ஹஸாஹி;

    Panujja dukkhena sukhaṃ janinda, sukhena vā dukkhamasayhasāhi;

    உப⁴யத்த² ஸந்தோ அபி⁴னிப்³பு³தத்தா, ஸுகே² ச து³க்கே² ச ப⁴வந்தி துல்யாதி.

    Ubhayattha santo abhinibbutattā, sukhe ca dukkhe ca bhavanti tulyāti.

    ஏகராஜஜாதகங் ததியங்.

    Ekarājajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. த³ப்³ப³ஸேனா (ஸீ॰ பீ॰)
    2. dabbasenā (sī. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [303] 3. ஏகராஜஜாதகவண்ணனா • [303] 3. Ekarājajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact