Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૨. એકાસનદાયકત્થેરઅપદાનં
2. Ekāsanadāyakattheraapadānaṃ
૫.
5.
‘‘વિજહિત્વા દેવવણ્ણં, સભરિયો ઇધાગમિં;
‘‘Vijahitvā devavaṇṇaṃ, sabhariyo idhāgamiṃ;
અધિકારં કત્તુકામો, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ સાસને.
Adhikāraṃ kattukāmo, buddhaseṭṭhassa sāsane.
૬.
6.
‘‘દેવલો નામ નામેન, પદુમુત્તરસાવકો;
‘‘Devalo nāma nāmena, padumuttarasāvako;
તસ્સ ભિક્ખા મયા દિન્ના, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.
Tassa bhikkhā mayā dinnā, vippasannena cetasā.
૭.
7.
‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;
‘‘Satasahassito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પિણ્ડપાતસ્સિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, piṇḍapātassidaṃ phalaṃ.
૮.
8.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકાસનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekāsanadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
એકાસનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.
Ekāsanadāyakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. થોમકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Thomakattheraapadānādivaṇṇanā