Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. એકસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    4. Ekasaññakattheraapadānaṃ

    ૧૭.

    17.

    ‘‘દુમગ્ગે પંસુકૂલિકં 1, લગ્ગં દિસ્વાન સત્થુનો;

    ‘‘Dumagge paṃsukūlikaṃ 2, laggaṃ disvāna satthuno;

    અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, પંસુકૂલં અવન્દહં.

    Añjaliṃ paggahetvāna, paṃsukūlaṃ avandahaṃ.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘પઞ્ચવીસે ઇતો કપ્પે, એકો આસિં જનાધિપો;

    ‘‘Pañcavīse ito kappe, eko āsiṃ janādhipo;

    અમિતાભોતિ નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Amitābhoti nāmena, cakkavattī mahabbalo.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા એકસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    એકસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Ekasaññakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. પંસુકૂલકં (?)
    2. paṃsukūlakaṃ (?)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact