Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. એણિજઙ્ઘસુત્તં

    10. Eṇijaṅghasuttaṃ

    ૩૦.

    30.

    ‘‘એણિજઙ્ઘં કિસં વીરં, અપ્પાહારં અલોલુપં;

    ‘‘Eṇijaṅghaṃ kisaṃ vīraṃ, appāhāraṃ alolupaṃ;

    સીહં વેકચરં નાગં, કામેસુ અનપેક્ખિનં;

    Sīhaṃ vekacaraṃ nāgaṃ, kāmesu anapekkhinaṃ;

    ઉપસઙ્કમ્મ પુચ્છામ, કથં દુક્ખા પમુચ્ચતી’’તિ.

    Upasaṅkamma pucchāma, kathaṃ dukkhā pamuccatī’’ti.

    ‘‘પઞ્ચ કામગુણા લોકે, મનોછટ્ઠા પવેદિતા;

    ‘‘Pañca kāmaguṇā loke, manochaṭṭhā paveditā;

    એત્થ છન્દં વિરાજેત્વા, એવં દુક્ખા પમુચ્ચતી’’તિ.

    Ettha chandaṃ virājetvā, evaṃ dukkhā pamuccatī’’ti.

    સત્તિવગ્ગો તતિયો.

    Sattivaggo tatiyo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સત્તિયા ફુસતિ ચેવ, જટા મનોનિવારણા;

    Sattiyā phusati ceva, jaṭā manonivāraṇā;

    અરહન્તેન પજ્જોતો, સરા મહદ્ધનેન ચ;

    Arahantena pajjoto, sarā mahaddhanena ca;

    ચતુચક્કેન નવમં, એણિજઙ્ઘેન તે દસાતિ.

    Catucakkena navamaṃ, eṇijaṅghena te dasāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. એણિજઙ્ઘસુત્તવણ્ણના • 10. Eṇijaṅghasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. એણિજઙ્ઘસુત્તવણ્ણના • 10. Eṇijaṅghasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact