Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. એસનાવગ્ગો

    10. Esanāvaggo

    ૧. એસનાસુત્તવણ્ણના

    1. Esanāsuttavaṇṇanā

    ૧૬૧. કામાનન્તિ વત્થુકામકિલેસકામાનં. કિલેસકામોપિ હિ કામિતન્તિ પરિકપ્પિતેન વિધિના ચ અધિકરાગેહિ એસનીયો. ભવાનન્તિ તિણ્ણં ગતીનં. દિટ્ઠિગતિકપરિકપ્પિતસ્સ બ્રહ્મચરિયસ્સ નિમિત્તભાવતો મિચ્છાદિટ્ઠિ ‘‘બ્રહ્મચરિય’’ન્તિ અધિપ્પેતા.

    161.Kāmānanti vatthukāmakilesakāmānaṃ. Kilesakāmopi hi kāmitanti parikappitena vidhinā ca adhikarāgehi esanīyo. Bhavānanti tiṇṇaṃ gatīnaṃ. Diṭṭhigatikaparikappitassa brahmacariyassa nimittabhāvato micchādiṭṭhi ‘‘brahmacariya’’nti adhippetā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. એસનાસુત્તં • 1. Esanāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. એસનાસુત્તવણ્ણના • 1. Esanāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact