Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. ગદ્દુલબદ્ધસુત્તવણ્ણના

    7. Gaddulabaddhasuttavaṇṇanā

    ૯૯. યં મહાસમુદ્દોતિ એત્થ ન્તિ સમયસ્સ પચ્ચામસનં. ભુમ્મત્થે ચેતં પચ્ચત્તવચનન્તિ આહ ‘‘યસ્મિં સમયે’’તિ. સો ચ સમયો અયન્તિ દસ્સેન્તો ‘‘પઞ્ચમે સૂરિયે ઉટ્ઠિતે’’તિ આહ. પરિચ્છેદં ન વદામિ પરિચ્છેદકારિકાય અગ્ગમગ્ગવિજ્જાય અનધિગતત્તા. સુનખો વિય વટ્ટનિસ્સિતો બાલો અસવસભાવતો. ગદ્દુલો વિય દિટ્ઠિબન્ધો. સક્કાયો તસ્સ અસવસભાવતો. પુથુજ્જનસ્સ સક્કાયાનુપરિવત્તનન્તિ ‘‘સન્તાને સત્તવોહારો’’તિ તં તતો અઞ્ઞં કત્વા ભેદેન નિદ્દેસો.

    99.Yaṃ mahāsamuddoti ettha yanti samayassa paccāmasanaṃ. Bhummatthe cetaṃ paccattavacananti āha ‘‘yasmiṃ samaye’’ti. So ca samayo ayanti dassento ‘‘pañcame sūriye uṭṭhite’’ti āha. Paricchedaṃ na vadāmi paricchedakārikāya aggamaggavijjāya anadhigatattā. Sunakho viya vaṭṭanissito bālo asavasabhāvato. Gaddulo viya diṭṭhibandho. Sakkāyo tassa asavasabhāvato. Puthujjanassa sakkāyānuparivattananti ‘‘santāne sattavohāro’’ti taṃ tato aññaṃ katvā bhedena niddeso.

    ગદ્દુલબદ્ધસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Gaddulabaddhasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. ગદ્દુલબદ્ધસુત્તં • 7. Gaddulabaddhasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. ગદ્દુલબદ્ધસુત્તવણ્ણના • 7. Gaddulabaddhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact