Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૧. ગગ્ગરાસુત્તવણ્ણના

    11. Gaggarāsuttavaṇṇanā

    ૨૧૯. તેતિ તે દેવમનુસ્સે. ‘‘સરીરવણ્ણેનાતિ સરીરે છવિવણ્ણેના’’તિ વદન્તિ. સરીરવણ્ણેનાતિ વા ધમ્મરૂપકાયગુણેન. ‘‘યસસા’’તિપિ પાઠો, સો એવત્થો. વિગતમલોતિ અબ્ભામહિકાદીહિ વિગતૂપક્કિલેસો . ભાણુ વુચ્ચતિ પભા, સાતિસયો ભાણુ એતસ્સ અત્થીતિ ભાણુમા. સૂરિયોતિ આહ ‘‘આદિચ્ચો વિયા’’તિ.

    219.Teti te devamanusse. ‘‘Sarīravaṇṇenāti sarīre chavivaṇṇenā’’ti vadanti. Sarīravaṇṇenāti vā dhammarūpakāyaguṇena. ‘‘Yasasā’’tipi pāṭho, so evattho. Vigatamaloti abbhāmahikādīhi vigatūpakkileso . Bhāṇu vuccati pabhā, sātisayo bhāṇu etassa atthīti bhāṇumā. Sūriyoti āha ‘‘ādicco viyā’’ti.

    ગગ્ગરાસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Gaggarāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૧. ગગ્ગરાસુત્તં • 11. Gaggarāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૧. ગગ્ગરાસુત્તવણ્ણના • 11. Gaggarāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact