Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩૪. ગન્ધોદકવગ્ગો

    34. Gandhodakavaggo

    ૧. ગન્ધધૂપિયત્થેરઅપદાનં

    1. Gandhadhūpiyattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, ગન્ધધૂપં અદાસહં;

    ‘‘Siddhatthassa bhagavato, gandhadhūpaṃ adāsahaṃ;

    સુમનેહિ પટિચ્છન્નં, બુદ્ધાનુચ્છવિકઞ્ચ તં.

    Sumanehi paṭicchannaṃ, buddhānucchavikañca taṃ.

    .

    2.

    ‘‘કઞ્ચનગ્ઘિયસઙ્કાસં, બુદ્ધં લોકગ્ગનાયકં;

    ‘‘Kañcanagghiyasaṅkāsaṃ, buddhaṃ lokagganāyakaṃ;

    ઇન્દીવરંવ જલિતં, આદિત્તંવ હુતાસનં.

    Indīvaraṃva jalitaṃ, ādittaṃva hutāsanaṃ.

    .

    3.

    ‘‘બ્યગ્ઘુસભંવ પવરં, અભિજાતંવ કેસરિં;

    ‘‘Byagghusabhaṃva pavaraṃ, abhijātaṃva kesariṃ;

    નિસિન્નં સમણાનગ્ગં, ભિક્ખુસઙ્ઘપુરક્ખતં.

    Nisinnaṃ samaṇānaggaṃ, bhikkhusaṅghapurakkhataṃ.

    .

    4.

    ‘‘દિસ્વા ચિત્તં પસાદેત્વા, પગ્ગહેત્વાન અઞ્જલિં;

    ‘‘Disvā cittaṃ pasādetvā, paggahetvāna añjaliṃ;

    વન્દિત્વા સત્થુનો પાદે, પક્કામિં ઉત્તરામુખો.

    Vanditvā satthuno pāde, pakkāmiṃ uttarāmukho.

    .

    5.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ગન્ધમદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ gandhamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ગન્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, gandhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    .

    6.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ગન્ધધૂપિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā gandhadhūpiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ગન્ધધૂપિયત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Gandhadhūpiyattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. થોમકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Thomakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact