Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā |
૪. ગન્ધજાતકથાવણ્ણના
4. Gandhajātakathāvaṇṇanā
૮૦૯. ઇદાનિ ગન્ધજાતકથા નામ હોતિ. તત્થ યેસં બુદ્ધે ભગવતિ અયોનિસો પેમવસેન ‘‘ભગવતો ઉચ્ચારપસ્સાવો અઞ્ઞે ગન્ધજાતે અતિવિય અધિગણ્હાતિ, નત્થિ તતો ચ સુગન્ધતરં ગન્ધજાત’’ન્તિ લદ્ધિ, સેય્યથાપિ એકચ્ચાનં અન્ધકાનઞ્ચેવ ઉત્તરાપથકાનઞ્ચ; તે સન્ધાય પુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. સેસમેત્થ યથાપાળિમેવ નિય્યાતીતિ.
809. Idāni gandhajātakathā nāma hoti. Tattha yesaṃ buddhe bhagavati ayoniso pemavasena ‘‘bhagavato uccārapassāvo aññe gandhajāte ativiya adhigaṇhāti, natthi tato ca sugandhataraṃ gandhajāta’’nti laddhi, seyyathāpi ekaccānaṃ andhakānañceva uttarāpathakānañca; te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha yathāpāḷimeva niyyātīti.
ગન્ધજાતકથાવણ્ણના.
Gandhajātakathāvaṇṇanā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૮૦) ૪. ગન્ધજાતિકથા • (180) 4. Gandhajātikathā