Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. ગન્ધમુટ્ઠિયત્થેરઅપદાનં

    6. Gandhamuṭṭhiyattheraapadānaṃ

    ૩૩.

    33.

    1 ‘‘ચિતકે કરીયમાને, નાનાગન્ધે સમાહતે;

    2 ‘‘Citake karīyamāne, nānāgandhe samāhate;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, ગન્ધમુટ્ઠિમપૂજયિં.

    Pasannacitto sumano, gandhamuṭṭhimapūjayiṃ.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, ચિતકં યં અપૂજયિં;

    ‘‘Satasahassito kappe, citakaṃ yaṃ apūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ચિતપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, citapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ગન્ધમુટ્ઠિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā gandhamuṭṭhiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ગન્ધમુટ્ઠિયત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Gandhamuṭṭhiyattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. ઇધ ગાથાદ્ધં ઊનં વિય દિસ્સતિ
    2. idha gāthāddhaṃ ūnaṃ viya dissati



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. કઙ્ખારેવતત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Kaṅkhārevatattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact