Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. ગન્ધપૂજકત્થેરઅપદાનં

    10. Gandhapūjakattheraapadānaṃ

    ૬૩.

    63.

    ‘‘ચિતાસુ કુરુમાનાસુ 1, નાનાગન્ધે સમાહટે;

    ‘‘Citāsu kurumānāsu 2, nānāgandhe samāhaṭe;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, ગન્ધમુટ્ઠિમપૂજયિં.

    Pasannacitto sumano, gandhamuṭṭhimapūjayiṃ.

    ૬૪.

    64.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, ચિતકં યમપૂજયિં;

    ‘‘Satasahassito kappe, citakaṃ yamapūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ચિતપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, citapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૬૫.

    65.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૬૬.

    66.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૬૭.

    67.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ગન્ધપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā gandhapūjako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    ગન્ધપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Gandhapūjakattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    જગતિદાયકવગ્ગો છચત્તાલીસમો.

    Jagatidāyakavaggo chacattālīsamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    જગતી મોરહત્થી ચ, આસની ઉક્કધારકો;

    Jagatī morahatthī ca, āsanī ukkadhārako;

    અક્કમિ વનકોરણ્ડિ, છત્તદો જાતિપૂજકો.

    Akkami vanakoraṇḍi, chattado jātipūjako.

    પટ્ટિપુપ્ફી ચ યો થેરો, દસમો ગન્ધપૂજકો;

    Paṭṭipupphī ca yo thero, dasamo gandhapūjako;

    સત્તસટ્ઠિ ચ ગાથાયો, ગણિતાયો વિભાવિભિ.

    Sattasaṭṭhi ca gāthāyo, gaṇitāyo vibhāvibhi.







    Footnotes:
    1. ચિત્તેસુ કયિરમાનેસુ (સી॰)
    2. cittesu kayiramānesu (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૬૦. સકિંસમ્મજ્જકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-60. Sakiṃsammajjakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact