Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. ગન્ધોદકિયત્થેરઅપદાનં

    4. Gandhodakiyattheraapadānaṃ

    ૨૫.

    25.

    ‘‘પદુમુત્તરબુદ્ધસ્સ , મહાબોધિમહો અહુ;

    ‘‘Padumuttarabuddhassa , mahābodhimaho ahu;

    વિચિત્તં ઘટમાદાય, ગન્ધોદકમદાસહં.

    Vicittaṃ ghaṭamādāya, gandhodakamadāsahaṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘ન્હાનકાલે ચ બોધિયા, મહામેઘો પવસ્સથ;

    ‘‘Nhānakāle ca bodhiyā, mahāmegho pavassatha;

    નિન્નાદો ચ મહા આસિ, અસનિયા ફલન્તિયા.

    Ninnādo ca mahā āsi, asaniyā phalantiyā.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘તેનેવાસનિવેગેન, તત્થ કાલઙ્કતો 1 અહં 2;

    ‘‘Tenevāsanivegena, tattha kālaṅkato 3 ahaṃ 4;

    દેવલોકે ઠિતો સન્તો, ઇમા ગાથા અભાસહં.

    Devaloke ṭhito santo, imā gāthā abhāsahaṃ.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘‘અહો બુદ્ધો અહો ધમ્મો, અહો નો સત્થુસમ્પદા;

    ‘‘‘Aho buddho aho dhammo, aho no satthusampadā;

    કળેવરં 5 મે પતિતં, દેવલોકે રમામહં.

    Kaḷevaraṃ 6 me patitaṃ, devaloke ramāmahaṃ.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘‘ઉબ્બિદ્ધં ભવનં મય્હં, સતભૂમં સમુગ્ગતં;

    ‘‘‘Ubbiddhaṃ bhavanaṃ mayhaṃ, satabhūmaṃ samuggataṃ;

    કઞ્ઞાસતસહસ્સાનિ, પરિવારેન્તિ મં સદા.

    Kaññāsatasahassāni, parivārenti maṃ sadā.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘‘આબાધા મે ન વિજ્જન્તિ, સોકો મય્હં ન વિજ્જતિ;

    ‘‘‘Ābādhā me na vijjanti, soko mayhaṃ na vijjati;

    પરિળાહં ન પસ્સામિ, પુઞ્ઞકમ્મસ્સિદં ફલં.

    Pariḷāhaṃ na passāmi, puññakammassidaṃ phalaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘‘અટ્ઠવીસે કપ્પસતે, રાજા સંવસિતો અહું;

    ‘‘‘Aṭṭhavīse kappasate, rājā saṃvasito ahuṃ;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો’.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo’.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ગન્ધોદકિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā gandhodakiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ગન્ધોદકિયત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Gandhodakiyattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. કાલકતો (સી॰ સ્યા॰)
    2. અહું (સી॰)
    3. kālakato (sī. syā.)
    4. ahuṃ (sī.)
    5. કલેબરં (સી॰)
    6. kalebaraṃ (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૪. ગન્ધોદકિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 4. Gandhodakiyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact