Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિનયવિનિચ્છય-ઉત્તરવિનિચ્છય • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    વિનયવિનિચ્છયો

    Vinayavinicchayo

    ગન્થારમ્ભકથા

    Ganthārambhakathā

    .

    1.

    વન્દિત્વા સિરસા સેટ્ઠં, બુદ્ધમપ્પટિપુગ્ગલં;

    Vanditvā sirasā seṭṭhaṃ, buddhamappaṭipuggalaṃ;

    ભવાભાવકરં ધમ્મં, ગણઞ્ચેવ નિરઙ્ગણં.

    Bhavābhāvakaraṃ dhammaṃ, gaṇañceva niraṅgaṇaṃ.

    .

    2.

    ભિક્ખૂનં ભિક્ખુનીનઞ્ચ, હિતત્થાય સમાહિતો;

    Bhikkhūnaṃ bhikkhunīnañca, hitatthāya samāhito;

    પવક્ખામિ સમાસેન, વિનયસ્સવિનિચ્છયં.

    Pavakkhāmi samāsena, vinayassavinicchayaṃ.

    .

    3.

    અનાકુલમસંકિણ્ણં, મધુરત્થપદક્કમં;

    Anākulamasaṃkiṇṇaṃ, madhuratthapadakkamaṃ;

    પટુભાવકરં એતં, પરમં વિનયક્કમે.

    Paṭubhāvakaraṃ etaṃ, paramaṃ vinayakkame.

    .

    4.

    અપારં ઓતરન્તાનં, સારં વિનયસાગરં;

    Apāraṃ otarantānaṃ, sāraṃ vinayasāgaraṃ;

    ભિક્ખૂનં ભિક્ખુનીનઞ્ચ, નાવાભૂતં મનોરમં.

    Bhikkhūnaṃ bhikkhunīnañca, nāvābhūtaṃ manoramaṃ.

    .

    5.

    તસ્મા વિનયનૂપાયં, વિનયસ્સવિનિચ્છયં;

    Tasmā vinayanūpāyaṃ, vinayassavinicchayaṃ;

    અવિક્ખિત્તેન ચિત્તેન, વદતો મે નિબોધથ.

    Avikkhittena cittena, vadato me nibodhatha.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact