Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિનયવિનિચ્છય-ઉત્તરવિનિચ્છય • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    ઉત્તરવિનિચ્છયો

    Uttaravinicchayo

    ગન્થારમ્ભકથા

    Ganthārambhakathā

    .

    1.

    સબ્બસત્તુત્તમં ધીરં, વન્દિત્વા સિરસા જિનં;

    Sabbasattuttamaṃ dhīraṃ, vanditvā sirasā jinaṃ;

    ધમ્મઞ્ચાધમ્મવિદ્ધંસં, ગણમઙ્ગણનાસનં.

    Dhammañcādhammaviddhaṃsaṃ, gaṇamaṅgaṇanāsanaṃ.

    .

    2.

    યો મયા રચિતો સારો, વિનયસ્સ વિનિચ્છયો;

    Yo mayā racito sāro, vinayassa vinicchayo;

    તસ્સ દાનિ કરિસ્સામિ, સબ્બાનુત્તરમુત્તરં.

    Tassa dāni karissāmi, sabbānuttaramuttaraṃ.

    .

    3.

    ભણતો પઠતો પયુઞ્જતો;

    Bhaṇato paṭhato payuñjato;

    સુણતો ચિન્તયતો પનુત્તરં;

    Suṇato cintayato panuttaraṃ;

    પરમં અબુદ્ધ બુદ્ધિવડ્ઢનં;

    Paramaṃ abuddha buddhivaḍḍhanaṃ;

    વદતો મે નિરતા નિબોધથ.

    Vadato me niratā nibodhatha.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact