Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    કથાવત્થુપકરણ-મૂલટીકા

    Kathāvatthupakaraṇa-mūlaṭīkā

    ગન્થારમ્ભકથાવણ્ણના

    Ganthārambhakathāvaṇṇanā

    કથાનં વત્થુભાવતોતિ કથાસમુદાયસ્સ પકરણસ્સ અત્તનો એકદેસાનં ઓકાસભાવં વદતિ. સમુદાયે હિ એકદેસા અન્તોગધાતિ. યેન પકારેન સઙ્ખેપેન અદેસયિ, તં દસ્સેન્તો ‘‘માતિકાઠપનેનેવ ઠપિતસ્સા’’તિ આહ.

    Kathānaṃvatthubhāvatoti kathāsamudāyassa pakaraṇassa attano ekadesānaṃ okāsabhāvaṃ vadati. Samudāye hi ekadesā antogadhāti. Yena pakārena saṅkhepena adesayi, taṃ dassento ‘‘mātikāṭhapaneneva ṭhapitassā’’ti āha.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact