Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. ગતસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    2. Gatasaññakattheraapadānaṃ

    ૧૦.

    10.

    ‘‘જાતિયા સત્તવસ્સોહં, પબ્બજિં અનગારિયં;

    ‘‘Jātiyā sattavassohaṃ, pabbajiṃ anagāriyaṃ;

    અવન્દિં સત્થુનો પાદે, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Avandiṃ satthuno pāde, vippasannena cetasā.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘સત્તનઙ્ગલકીપુપ્ફે, આકાસે ઉક્ખિપિં અહં;

    ‘‘Sattanaṅgalakīpupphe, ākāse ukkhipiṃ ahaṃ;

    તિસ્સં બુદ્ધં સમુદ્દિસ્સ, અનન્તગુણસાગરં.

    Tissaṃ buddhaṃ samuddissa, anantaguṇasāgaraṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘સુગતાનુગતં મગ્ગં, પૂજેત્વા હટ્ઠમાનસો;

    ‘‘Sugatānugataṃ maggaṃ, pūjetvā haṭṭhamānaso;

    અઞ્જલિઞ્ચ 1 તદાકાસિં, પસન્નો સેહિ પાણિભિ.

    Añjaliñca 2 tadākāsiṃ, pasanno sehi pāṇibhi.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘ઇતો અટ્ઠમકે કપ્પે, તયો અગ્ગિસિખા અહુ;

    ‘‘Ito aṭṭhamake kappe, tayo aggisikhā ahu;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ગતસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā gatasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ગતસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Gatasaññakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. અઞ્જલિસ્સ (ક॰)
    2. añjalissa (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. ગતસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Gatasaññakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact