Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. ગતસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    3. Gatasaññakattheraapadānaṃ

    ૧૦.

    10.

    ‘‘આકાસેવ પદં નત્થિ, અમ્બરે અનિલઞ્જસે;

    ‘‘Ākāseva padaṃ natthi, ambare anilañjase;

    સિદ્ધત્થં જિનમદ્દક્ખિં, ગચ્છન્તં તિદિવઙ્ગણે 1.

    Siddhatthaṃ jinamaddakkhiṃ, gacchantaṃ tidivaṅgaṇe 2.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘અનિલેનેરિતં દિસ્વા, સમ્માસમ્બુદ્ધચીવરં;

    ‘‘Anileneritaṃ disvā, sammāsambuddhacīvaraṃ;

    વિત્તિ મમાહુ તાવદે 3, દિસ્વાન ગમનં મુનિં 4.

    Vitti mamāhu tāvade 5, disvāna gamanaṃ muniṃ 6.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhasaññāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ગતસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā gatasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ગતસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Gatasaññakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. તિદિવઙ્ગણં (સ્યા॰ ક॰)
    2. tidivaṅgaṇaṃ (syā. ka.)
    3. વિત્તિ મે પાહુણા તાવ (સ્યા॰), વિત્તિ મે તાવદે જાતા (સી॰)
    4. મુને (સી॰)
    5. vitti me pāhuṇā tāva (syā.), vitti me tāvade jātā (sī.)
    6. mune (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact