Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. ગયાકસ્સપત્થેરઅપદાનં

    3. Gayākassapattheraapadānaṃ

    ૩૫.

    35.

    ‘‘અજિનચમ્મવત્થોહં 1, ખારિભારધરો તદા;

    ‘‘Ajinacammavatthohaṃ 2, khāribhāradharo tadā;

    ખારિકં હારયિત્વાન, કોલં અહાસિ અસ્સમં.

    Khārikaṃ hārayitvāna, kolaṃ ahāsi assamaṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘ભગવા તમ્હિ સમયે, એકો અદુતિયો જિનો;

    ‘‘Bhagavā tamhi samaye, eko adutiyo jino;

    મમસ્સમં ઉપાગચ્છિ, જોતેન્તો સબ્બકાલિકં.

    Mamassamaṃ upāgacchi, jotento sabbakālikaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘સકં ચિત્તં પસાદેત્વા, અભિવાદેત્વાન સુબ્બતં;

    ‘‘Sakaṃ cittaṃ pasādetvā, abhivādetvāna subbataṃ;

    ઉભો હત્થેહિ પગ્ગય્હ, કોલં બુદ્ધસ્સદાસહં.

    Ubho hatthehi paggayha, kolaṃ buddhassadāsahaṃ.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કોલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, koladānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ગયાકસ્સપો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā gayākassapo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    ગયાકસ્સપત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Gayākassapattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. અજિનવત્તં નિવત્તોહં (સી॰)
    2. ajinavattaṃ nivattohaṃ (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૩. ગયાકસ્સપત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 3. Gayākassapattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact