Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. ઘોસસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    8. Ghosasaññakattheraapadānaṃ

    ૪૪.

    44.

    ‘‘મિગલુદ્દો પુરે આસિં, અરઞ્ઞે વિપિને અહં;

    ‘‘Migaluddo pure āsiṃ, araññe vipine ahaṃ;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, દેવસઙ્ઘપુરક્ખતં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, devasaṅghapurakkhataṃ.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘ચતુસચ્ચં પકાસેન્તં, દેસેન્તં અમતં પદં;

    ‘‘Catusaccaṃ pakāsentaṃ, desentaṃ amataṃ padaṃ;

    અસ્સોસિં મધુરં ધમ્મં, સિખિનો લોકબન્ધુનો.

    Assosiṃ madhuraṃ dhammaṃ, sikhino lokabandhuno.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘ઘોસે ચિત્તં પસાદેસિં, અસમપ્પટિપુગ્ગલે;

    ‘‘Ghose cittaṃ pasādesiṃ, asamappaṭipuggale;

    તત્થ ચિત્તં પસાદેત્વા, ઉત્તરિં 1 દુત્તરં ભવં.

    Tattha cittaṃ pasādetvā, uttariṃ 2 duttaraṃ bhavaṃ.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ઘોસસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, ghosasaññāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૮.

    48.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૫૦.

    50.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઘોસસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ghosasaññako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    ઘોસસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Ghosasaññakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. અતરિં (સી॰ પી॰)
    2. atariṃ (sī. pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact