Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. ગિલાનદસ્સનસુત્તવણ્ણના

    10. Gilānadassanasuttavaṇṇanā

    ૩૫૨. મત્તરાજા નામ એકો ભુમ્મદેવો ભૂતાધિપતિ સુરાપોતલરુક્ખનિવાસી. તેન વુત્તં ‘‘મત્તરાજકાલે’’તિ. ‘‘ઓસધિતિણવનપ્પતીસૂ’’તિ વત્વા તે યથાક્કમં દસ્સેન્તો ‘‘હરીતકા…પે॰… રુક્ખેસુ ચા’’તિ આહ. પત્થનાવસેન ચિત્તં ઠપેહિ. સમિજ્ઝિસ્સતીતિ યથાધિપ્પાયં સમિજ્ઝિસ્સતિ. તેન હીતિ યસ્મા તં દેવાપિ આસન્નમરણં મઞ્ઞન્તિ, તસ્મા સા વરમેવ ભવિસ્સતિ, તં તુમ્હાકં દીઘરત્તં હિતાય સુખાય ભવિસ્સતીતિ અધિપ્પાયો.

    352. Mattarājā nāma eko bhummadevo bhūtādhipati surāpotalarukkhanivāsī. Tena vuttaṃ ‘‘mattarājakāle’’ti. ‘‘Osadhitiṇavanappatīsū’’ti vatvā te yathākkamaṃ dassento ‘‘harītakā…pe… rukkhesu cā’’ti āha. Patthanāvasena cittaṃ ṭhapehi. Samijjhissatīti yathādhippāyaṃ samijjhissati. Tena hīti yasmā taṃ devāpi āsannamaraṇaṃ maññanti, tasmā sā varameva bhavissati, taṃ tumhākaṃ dīgharattaṃ hitāya sukhāya bhavissatīti adhippāyo.

    ગિલાનદસ્સનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Gilānadassanasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ચિત્તસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cittasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. ગિલાનદસ્સનસુત્તં • 10. Gilānadassanasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. ગિલાનદસ્સનસુત્તવણ્ણના • 10. Gilānadassanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact