Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. ગિલાનસુત્તવણ્ણના

    4. Gilānasuttavaṇṇanā

    ૧૦૫૦. ચતુત્થે ન ખો પનેતન્તિ ન ખો અમ્હેહિ એતં. સપ્પઞ્ઞો ઉપાસકોતિ સોતાપન્નો અધિપ્પેતો. અસ્સાસનીયેહિ ધમ્મેહીતિ અસ્સાસકરેહિ ધમ્મેહિ. અસ્સાસતાયસ્માતિ અસ્સાસતુ આયસ્મા. મારિસોતિ મરણપટિબદ્ધો. મરણધમ્મોતિ મરણસભાવો. અધિમોચેહીતિ ઠપેહિ. અધિમોચિતન્તિ ઠપિતં. એવં વિમુત્તચિત્તસ્સાતિ એવં અરહત્તફલવિમુત્તિયા વિમુત્તચિત્તસ્સ. યદિદં વિમુત્તિયા વિમુત્તન્તિ યં ઇદં વિમુત્તિં આરબ્ભ વિમુત્તિયા નાનાકરણં વત્તબ્બં સિયા, ન તં વદામિ. ભિક્ખુસઙ્ઘસ્સ હિ ચેતિયઙ્ગણબોધિયઙ્ગણવત્તેસુ ચેવ અસીતિક્ખન્ધકવત્તેસુ ચાતિ આગમનીયગુણેસુ પમાણં નામ નત્થિ, પટિવિદ્ધે પન મગ્ગે વા ફલે વા ઉપાસકાનઞ્ચ ભિક્ખૂનઞ્ચ નાનાકરણં નત્થિ.

    1050. Catutthe na kho panetanti na kho amhehi etaṃ. Sappañño upāsakoti sotāpanno adhippeto. Assāsanīyehi dhammehīti assāsakarehi dhammehi. Assāsatāyasmāti assāsatu āyasmā. Mārisoti maraṇapaṭibaddho. Maraṇadhammoti maraṇasabhāvo. Adhimocehīti ṭhapehi. Adhimocitanti ṭhapitaṃ. Evaṃvimuttacittassāti evaṃ arahattaphalavimuttiyā vimuttacittassa. Yadidaṃ vimuttiyā vimuttanti yaṃ idaṃ vimuttiṃ ārabbha vimuttiyā nānākaraṇaṃ vattabbaṃ siyā, na taṃ vadāmi. Bhikkhusaṅghassa hi cetiyaṅgaṇabodhiyaṅgaṇavattesu ceva asītikkhandhakavattesu cāti āgamanīyaguṇesu pamāṇaṃ nāma natthi, paṭividdhe pana magge vā phale vā upāsakānañca bhikkhūnañca nānākaraṇaṃ natthi.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. ગિલાનસુત્તં • 4. Gilānasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. ગિલાનસુત્તવણ્ણના • 4. Gilānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact