Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪-૬. ગોમયપિણ્ડસુત્તાદિવણ્ણના

    4-6. Gomayapiṇḍasuttādivaṇṇanā

    ૯૬-૯૮. સસ્સતં સબ્બકાલં યાવ કપ્પવુટ્ઠાના હોન્તીતિ સસ્સતિયો, સિનેરુઆદયો. તાહિ સમં સમકાલં. અનેનાતિ ભગવતા. નયિદન્તિ એત્થ -કારો પદસન્ધિકરો, ઇદન્તિ નિપાતપદં. તં પન યેન યેન સમ્બન્ધીયતિ, તં તિલિઙ્ગોવ હોતીતિ ‘‘અયં મગ્ગબ્રહ્મચરિયવાસો’’તિ વુત્તં. ‘‘ન પઞ્ઞાયેય્યા’’તિ વત્વા તમત્થં વિવરિતું ‘‘મગ્ગો હી’’તિઆદિ વુત્તં. વિવટ્ટેન્તોતિ વિનિવટ્ટેન્તો અપ્પવત્તિં કરોન્તો.

    96-98. Sassataṃ sabbakālaṃ yāva kappavuṭṭhānā hontīti sassatiyo, sineruādayo. Tāhi samaṃ samakālaṃ. Anenāti bhagavatā. Nayidanti ettha ya-kāro padasandhikaro, idanti nipātapadaṃ. Taṃ pana yena yena sambandhīyati, taṃ tiliṅgova hotīti ‘‘ayaṃ maggabrahmacariyavāso’’ti vuttaṃ. ‘‘Na paññāyeyyā’’ti vatvā tamatthaṃ vivarituṃ ‘‘maggo hī’’tiādi vuttaṃ. Vivaṭṭentoti vinivaṭṭento appavattiṃ karonto.

    રાજધાનીતિ રઞ્ઞો નિવાસનગરં. સુત્તમયન્તિ ચિત્તવણ્ણવટ્ટિકામયં.

    Rājadhānīti rañño nivāsanagaraṃ. Suttamayanti cittavaṇṇavaṭṭikāmayaṃ.

    ગોમયપિણ્ડસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Gomayapiṇḍasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૪. ગોમયપિણ્ડસુત્તં • 4. Gomayapiṇḍasuttaṃ
    ૫. નખસિખાસુત્તં • 5. Nakhasikhāsuttaṃ
    ૬. સુદ્ધિકસુત્તં • 6. Suddhikasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪-૬. ગોમયપિણ્ડસુત્તાદિવણ્ણના • 4-6. Gomayapiṇḍasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact