Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
ગુળાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના
Guḷādianujānanakathāvaṇṇanā
૨૭૨-૪. ગુળકરણન્તિ ઉચ્છુસાલં. અવિસ્સત્થાતિ સાસઙ્કા.
272-4.Guḷakaraṇanti ucchusālaṃ. Avissatthāti sāsaṅkā.
૨૭૬. અપ્પમત્તકેપિ વારેન્તીતિ અપ્પમત્તકે દિન્ને દાયકાનં પીળાતિ પટિક્ખિપન્તિ. પટિસઙ્ખાપીતિ એત્તકેનપિ યાપેતું સક્કા, ‘‘અવસેસં અઞ્ઞેસં હોતૂ’’તિ સલ્લક્ખેત્વાપિ પટિક્ખિપન્તિ.
276.Appamattakepi vārentīti appamattake dinne dāyakānaṃ pīḷāti paṭikkhipanti. Paṭisaṅkhāpīti ettakenapi yāpetuṃ sakkā, ‘‘avasesaṃ aññesaṃ hotū’’ti sallakkhetvāpi paṭikkhipanti.
૨૭૯. વત્થિપીળનન્તિ યથા વત્થિગતતેલાદિ અન્તોસરીરે આરોહન્તિ, એવં હત્થેન વત્થિમદ્દનં. સમ્બાધે સત્થકમ્મવત્થિકમ્માનમેવ પટિક્ખિત્તત્તા દહનકમ્મં વટ્ટતિ એવ.
279.Vatthipīḷananti yathā vatthigatatelādi antosarīre ārohanti, evaṃ hatthena vatthimaddanaṃ. Sambādhe satthakammavatthikammānameva paṭikkhittattā dahanakammaṃ vaṭṭati eva.
ગુળાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Guḷādianujānanakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
૧૬૩. ગુળાદિઅનુજાનના • 163. Guḷādianujānanā
૧૬૪. અન્તોવુટ્ઠાદિપટિક્ખેપકથા • 164. Antovuṭṭhādipaṭikkhepakathā
૧૬૫. ઉગ્ગહિતપટિગ્ગહણા • 165. Uggahitapaṭiggahaṇā
૧૬૭. સત્થકમ્મપટિક્ખેપકથા • 167. Satthakammapaṭikkhepakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / ગુળાદિઅનુજાનનકથા • Guḷādianujānanakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ગુળાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના • Guḷādianujānanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ગુળાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના • Guḷādianujānanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૧૬૩. ગુળાદિઅનુજાનનકથા • 163. Guḷādianujānanakathā
૧૬૭. સત્થકમ્મપટિક્ખેપકથા • 167. Satthakammapaṭikkhepakathā