Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પેતવત્થુ-અટ્ઠકથા • Petavatthu-aṭṭhakathā

    ૯. ગૂથખાદકપેતિવત્થુવણ્ણના

    9. Gūthakhādakapetivatthuvaṇṇanā

    ૭૭૪-૮૧. ગૂથકૂપતો ઉગ્ગન્ત્વાતિ ઇદં સત્થરિ જેતવને વિહરન્તે અઞ્ઞતરં ગૂથખાદકપેતિં આરબ્ભ વુત્તં. તસ્સા વત્થુ અનન્તરવત્થુસદિસં. તત્થ ઉપાસકેન વિહારો કારિતોતિ ઉપાસકસ્સ વસેન આગતં, ઇધ પન ઉપાસિકાયાતિ અયમેવ વિસેસો. સેસં વત્થુસ્મિં ગાથાસુ ચ અપુબ્બં નત્થિ.

    774-81.Gūthakūpatouggantvāti idaṃ satthari jetavane viharante aññataraṃ gūthakhādakapetiṃ ārabbha vuttaṃ. Tassā vatthu anantaravatthusadisaṃ. Tattha upāsakena vihāro kāritoti upāsakassa vasena āgataṃ, idha pana upāsikāyāti ayameva viseso. Sesaṃ vatthusmiṃ gāthāsu ca apubbaṃ natthi.

    ગૂથખાદકપેતિવત્થુવણ્ણાના નિટ્ઠિતા.

    Gūthakhādakapetivatthuvaṇṇānā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / પેતવત્થુપાળિ • Petavatthupāḷi / ૯. ગૂથખાદકપેતિવત્થુ • 9. Gūthakhādakapetivatthu


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact