Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    239. ஹரிதமண்டூ³கஜாதகங் (2-9-9)

    239. Haritamaṇḍūkajātakaṃ (2-9-9)

    177.

    177.

    ஆஸீவிஸம்பி மங் 1 ஸந்தங், பவிட்ட²ங் குமினாமுக²ங்;

    Āsīvisampi maṃ 2 santaṃ, paviṭṭhaṃ kumināmukhaṃ;

    ருச்சதே ஹரிதாமாதா, யங் மங் கா²த³ந்தி மச்ச²கா.

    Ruccate haritāmātā, yaṃ maṃ khādanti macchakā.

    178.

    178.

    விலும்பதேவ புரிஸோ, யாவஸ்ஸ உபகப்பதி;

    Vilumpateva puriso, yāvassa upakappati;

    யதா³ சஞ்ஞே விலும்பந்தி, ஸோ விலுத்தோ விலும்பதீதி 3.

    Yadā caññe vilumpanti, so vilutto vilumpatīti 4.

    ஹரிதமண்டூ³கஜாதகங் நவமங்.

    Haritamaṇḍūkajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. ஆஸீவிஸங் மமங் (ஸீ॰ பீ॰)
    2. āsīvisaṃ mamaṃ (sī. pī.)
    3. விலுப்பதீதி (?)
    4. viluppatīti (?)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [239] 9. ஹரிதமண்டூ³கஜாதகவண்ணனா • [239] 9. Haritamaṇḍūkajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact