Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
૩. હસધમ્મસિક્ખાપદવણ્ણના
3. Hasadhammasikkhāpadavaṇṇanā
૩૩૮. તતિયે પાળિયં હસધમ્મે હસધમ્મસઞ્ઞીતિઆદીસુ ઉપ્લવાદિમત્તં કિં હસધમ્મો હોતીતિ ગહણવસેન સતિ કરણીયે કરિયમાનં હસધમ્મં હસધમ્મોતિ ગહણવસેન અત્થો વેદિતબ્બો. ઉસ્સારેન્તોતિ ઉદકે ઠિતં નાવં તીરે આરોપેન્તો.
338. Tatiye pāḷiyaṃ hasadhamme hasadhammasaññītiādīsu uplavādimattaṃ kiṃ hasadhammo hotīti gahaṇavasena sati karaṇīye kariyamānaṃ hasadhammaṃ hasadhammoti gahaṇavasena attho veditabbo. Ussārentoti udake ṭhitaṃ nāvaṃ tīre āropento.
પતનુપ્પતનવારેસૂતિ ઉદકસ્સ ઉપરિતલે મણ્ડૂકગતિયા પતનુપ્પતનવસેન ગમનત્થં ખિત્તાય એકિસ્સા કથલાય વસેન વુત્તં. ઉદકસ્સ ઉપરિગોપ્ફકતા, હસાધિપ્પાયેન કીળનન્તિ દ્વે અઙ્ગાનિ.
Patanuppatanavāresūti udakassa uparitale maṇḍūkagatiyā patanuppatanavasena gamanatthaṃ khittāya ekissā kathalāya vasena vuttaṃ. Udakassa uparigopphakatā, hasādhippāyena kīḷananti dve aṅgāni.
હસધમ્મસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Hasadhammasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૩. હસધમ્મસિક્ખાપદં • 3. Hasadhammasikkhāpadaṃ