Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. હાસજનકત્થેરઅપદાનં

    3. Hāsajanakattheraapadānaṃ

    ૧૩.

    13.

    ‘‘દુમગ્ગે પંસુકૂલકં 1, લગ્ગં દિસ્વાન સત્થુનો;

    ‘‘Dumagge paṃsukūlakaṃ 2, laggaṃ disvāna satthuno;

    અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, ભિય્યો ઉચ્ચારિતં મયા.

    Añjaliṃ paggahetvāna, bhiyyo uccāritaṃ mayā.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘દૂરતો પન દિસ્વાન 3, હાસો મે ઉદપજ્જથ;

    ‘‘Dūrato pana disvāna 4, hāso me udapajjatha;

    અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, ભિય્યો ચિત્તં પસાદયિં.

    Añjaliṃ paggahetvāna, bhiyyo cittaṃ pasādayiṃ.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhasaññāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા હાસજનકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā hāsajanako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    હાસજનકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Hāsajanakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. પંસુકૂલિકં (સ્યા॰ ક॰)
    2. paṃsukūlikaṃ (syā. ka.)
    3. પતિદિસ્વાન (સી॰ સ્યા॰)
    4. patidisvāna (sī. syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact