Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. હેતુસુત્તં

    7. Hetusuttaṃ

    ૩૧૦. ‘‘પઞ્ચિમાનિ , ભિક્ખવે, માતુગામસ્સ બલાનિ. કતમાનિ પઞ્ચ? રૂપબલં, ભોગબલં, ઞાતિબલં, પુત્તબલં, સીલબલં. ન, ભિક્ખવે, માતુગામો રૂપબલહેતુ વા ભોગબલહેતુ વા ઞાતિબલહેતુ વા પુત્તબલહેતુ વા કાયસ્સ ભેદા પરં મરણા સુગતિં સગ્ગં લોકં ઉપપજ્જતિ. સીલબલહેતુ ખો, ભિક્ખવે, માતુગામો કાયસ્સ ભેદા પરં મરણા સુગતિં સગ્ગં લોકં ઉપપજ્જતિ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ માતુગામસ્સ બલાની’’તિ. સત્તમં.

    310. ‘‘Pañcimāni , bhikkhave, mātugāmassa balāni. Katamāni pañca? Rūpabalaṃ, bhogabalaṃ, ñātibalaṃ, puttabalaṃ, sīlabalaṃ. Na, bhikkhave, mātugāmo rūpabalahetu vā bhogabalahetu vā ñātibalahetu vā puttabalahetu vā kāyassa bhedā paraṃ maraṇā sugatiṃ saggaṃ lokaṃ upapajjati. Sīlabalahetu kho, bhikkhave, mātugāmo kāyassa bhedā paraṃ maraṇā sugatiṃ saggaṃ lokaṃ upapajjati. Imāni kho, bhikkhave, pañca mātugāmassa balānī’’ti. Sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૧૦. પસય્હસુત્તાદિવણ્ણના • 2-10. Pasayhasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૧૦. પસય્હસુત્તાદિવણ્ણના • 2-10. Pasayhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact