Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸுத்தனிபாதபாளி • Suttanipātapāḷi

    3. ஹிரிஸுத்தங்

    3. Hirisuttaṃ

    256.

    256.

    ஹிரிங் தரந்தங் விஜிகு³ச்ச²மானங், தவாஹமஸ்மி 1 இதி பா⁴ஸமானங்;

    Hiriṃ tarantaṃ vijigucchamānaṃ, tavāhamasmi 2 iti bhāsamānaṃ;

    ஸய்ஹானி கம்மானி அனாதி³யந்தங், நேஸோ மமந்தி இதி நங் விஜஞ்ஞா.

    Sayhāni kammāni anādiyantaṃ, neso mamanti iti naṃ vijaññā.

    257.

    257.

    அனந்வயங் 3 பியங் வாசங், யோ மித்தேஸு பகுப்³ப³தி;

    Ananvayaṃ 4 piyaṃ vācaṃ, yo mittesu pakubbati;

    அகரொந்தங் பா⁴ஸமானங், பரிஜானந்தி பண்டி³தா.

    Akarontaṃ bhāsamānaṃ, parijānanti paṇḍitā.

    258.

    258.

    ந ஸோ மித்தோ யோ ஸதா³ அப்பமத்தோ, பே⁴தா³ஸங்கீ ரந்த⁴மேவானுபஸ்ஸீ;

    Na so mitto yo sadā appamatto, bhedāsaṅkī randhamevānupassī;

    யஸ்மிஞ்ச ஸேதி உரஸீவ புத்தோ, ஸ வே மித்தோ யோ பரேஹி அபே⁴ஜ்ஜோ.

    Yasmiñca seti urasīva putto, sa ve mitto yo parehi abhejjo.

    259.

    259.

    பாமுஜ்ஜகரணங் டா²னங், பஸங்ஸாவஹனங் ஸுக²ங்;

    Pāmujjakaraṇaṃ ṭhānaṃ, pasaṃsāvahanaṃ sukhaṃ;

    ப²லானிஸங்ஸோ பா⁴வேதி, வஹந்தோ போரிஸங் து⁴ரங்.

    Phalānisaṃso bhāveti, vahanto porisaṃ dhuraṃ.

    260.

    260.

    பவிவேகரஸங் பித்வா, ரஸங் உபஸமஸ்ஸ ச;

    Pavivekarasaṃ pitvā, rasaṃ upasamassa ca;

    நித்³த³ரோ ஹோதி நிப்பாபோ, த⁴ம்மபீதிரஸங் பிவந்தி.

    Niddaro hoti nippāpo, dhammapītirasaṃ pivanti.

    ஹிரிஸுத்தங் ததியங் நிட்டி²தங்.

    Hirisuttaṃ tatiyaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. ஸகா²ஹமஸ்மி (ஸீ॰ ஸ்யா॰ கங்॰ பீ॰)
    2. sakhāhamasmi (sī. syā. kaṃ. pī.)
    3. அத்த²ன்வயங் (க॰)
    4. atthanvayaṃ (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஸுத்தனிபாத-அட்ட²கதா² • Suttanipāta-aṭṭhakathā / 3. ஹிரிஸுத்தவண்ணனா • 3. Hirisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact