Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. ઇચ્છાસુત્તવણ્ણના

    9. Icchāsuttavaṇṇanā

    ૬૯. નવમે વિનયાયાતિ વિનયેન. કરણત્થે હિ ઇદં સમ્પદાનવચનં. કિસ્સસ્સૂતિ કિસ્સ, સુ-કારો નિપાતમત્તં. સબ્બં છિન્દતિ બન્ધનન્તિ સબ્બં દસવિધમ્પિ સંયોજનં સમુચ્છિન્દતિ. ન હિ તં કિઞ્ચિ કિલેસબન્ધનં અત્થિ, યં અસમુચ્છિન્નં હુત્વા ઠિતં અસ્સા તણ્હાય સમુચ્છિન્નાય. સ્વાયમત્થો સુવિઞ્ઞેય્યોતિ આહ ‘‘સબ્બં ઉત્તાનમેવા’’તિ.

    69. Navame vinayāyāti vinayena. Karaṇatthe hi idaṃ sampadānavacanaṃ. Kissassūti kissa, su-kāro nipātamattaṃ. Sabbaṃ chindati bandhananti sabbaṃ dasavidhampi saṃyojanaṃ samucchindati. Na hi taṃ kiñci kilesabandhanaṃ atthi, yaṃ asamucchinnaṃ hutvā ṭhitaṃ assā taṇhāya samucchinnāya. Svāyamattho suviññeyyoti āha ‘‘sabbaṃ uttānamevā’’ti.

    ઇચ્છાસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Icchāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. ઇચ્છાસુત્તં • 9. Icchāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭-૯. ઉડ્ડિતસુત્તાદિવણ્ણના • 7-9. Uḍḍitasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact